O nama

Jelena Čevra, direktorica Pyaar agencije za Odnose s Javnošću

Jelena Čevra, diplomirana politologinja, već početkom studija počela se baviti odnosima s javnošću. Vodila je PR udrugama i političkim strankama, a od osnivanja tvrtke surađuje s klijentima iz različitih područja djelovanja. Najviše iskustva ipak ima u političkom PR-u: radila je u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, u vladinom i nevladinom sektoru, za vladajuće i za opoziciju, parlamentarne, lokalne i izbore za Europski parlament. 

Iskustvo

Magistrirala je na Filozofskom fakultetu sveučilišta u Mostaru, smjer Međunarodna politika i diplomacija. Tijekom studija najveću pažnju je posvetila proučavanju političke teorije i filozofije. Diplomirala na temi "Odnos komunitarističke i liberalističke političke misli", a Hannu Arendt smatra svojom najvažnijom učiteljicom.

Od prve godine studija dio je tima za odnose s javnošću Hrvatskog studentskog politološkog foruma. Na trećoj godini studija postaje voditeljica istog ureda, a potom i potpredsjednica Udruge. Sudjelovala je u organiziranju predizbornih i drugih istraživanja, u organiziranju brojnih javnih tribina, okruglih stolova te konferencija o važnim političkim, politološkim i društvenim temama.

Kroz djelovanje u Udruzi i rad u odnosima s javnošću političkih stranaka sudjelovala je u osmišljavanju i realizaciji brojnih kreativnih i predizbornih kampanja. Vodila je i Tim za odnose s javnošću Europskog parlamenta mladih.

Bila je i urednica radijske emisije Res Publica, koja je promovirala politološku znanost i struku. Osim političkih odnosa s javnošću kratko je radila u Internacionalnoj privatnoj gimnaziji Mostar te kao voditeljica PR-a u Sportskom plesnom klubu Zagreb. 

U srednjoj školi uređivala je list Novi Marul, glasilo Gimnazije Marka Marulića u Tomislavgradu.
Na Filozofskom fakultetu uređivala je glasilo fakulteta Fenix.